Gezond én winters comfort food met Peter’s Farm

Het is alweer februari jongens. Het is nog steeds winter en nog steeds koud. De zomer ‘throwbacks’ vliegen je om de oren op Social Media. Zon, zee strand en bikini kiekjes. Heerlijk vooruitzicht. Weet je wat dat wel betekent? Dat er weer gewerkt moet worden aan die summer body!

 

We trekken de goede voornemens dus nog lekker even door. Voor velen met stipt op nummer één: gezond(er) eten. Onder gezond eten valt voor mij in ieder geval veel groenten eten, eiwitten in de vorm van een stukje kwaliteitsvlees en most of all moet het óók nog lekker zijn.

 

Gezond eten in combinatie met onze winterse stormdame Ciara maakte dat ik écht zin had in een lekker hartverwarmend, winters stoofpotje. In dit geval sloeg ik de handen ineen met Peter’s Farm, leverancier van premium kalfsvlees en maakte ik een stoofpotje met kalfssukade, zoete aardappel, nog meer groenten én ook nog een lekkere bloemkoolpuree. Dit gerecht is ideaal om in te vriezen dus als je toch lekker bezig bent kan je misschien gelijk een dubbele portie maken, winwin! 

Over Peter's Farm

Peter’s Farm staat voor diervriendelijke overtuigingen en streeft naar een natuurlijke leefomgeving voor de kalveren.

Op een Peter's Farm leven kalveren samen in kuddes van ongeveer 60 dieren.

 

Dierenwelzijn, rust en de vrijheid voor de kalveren komen tot uiting in de kwaliteit en de smaak van het Peter's Farm Kalfsvlees. De voedselveiligheid wordt maximaal gegarandeerd en de transparantie van Peter's Farm bied je de mogelijkheid om de herkomst van de producten te traceren tot op de boerderij. 

Waar te koop?

Peter's Farm Kalfsvleesproducten vind je in Nederland bij een aantal grote supermarkten, groothandels en speciaalzaken als PLUS supermarkten, HANOS en SLIGRO. Meer informatie vind je op de website van Peter's Farm.

Het recept vind je ook hier.

Recept

Kalfsoester met hasselback aardappel, vijgen salade en geroosterde wortel

Voor 2 personen

 

Ingrediënten

Kalfsstoofpotje met zoete aardappel en bloemkoolpuree

Voor 2 personen

 

Ingrediënten

Kalfsstoofpotje

300 gram schoongemaakte kalfssukade in blokjes

½ zoete ui

1 stengel bleekselderij

1 middelgrote wortel

1 teentje knoflook

5 kastanje champignons

1 el tomatenpuree

20 gram bloem

650 ml water

1 runderbouillon blokje

60 ml rode wijn

2 takjes verse tijm

1 laurier blad

180 gram zoete aardappel in blokjes

Peper/zout naar smaak

Verse peterselie

 

Bloemkoolpuree

1 bloemkool

35 gram roomboter

30 gram zuivelspread light

2 el slagroom

Peper/zout naar smaak

 

Bereidingswijze

Kalfsstoofpotje

Verwarm een eetlepel olijfolie in een stoofpan. Kruid de kalfssukade met peper en zout en voeg toe aan de pan. Bak het vlees op middelhoog vuur rondom bruin, haal het uit de pan en zat apart in een schaaltje. Het hoeft niet gaar te zijn.

 

Snipper de ui, snijd de wortel in halve plakjes en de selderij in plakjes.

Voeg dit toe aan de pan en bak zo’n drie minuten. Voeg erna de fijngesneden knoflook en in stukjes gesneden champignon toe. En bak ook drie minuten mee.

Voeg de bloem en tomatenpuree toe. Bak 1 minuut mee.

 

Voeg de wijn, water, bouillonblokje, tijm, laurierblad en het kalfsvlees toe.

Breng aan de kook en zet het vuur zachter. Laat 30 minuten pruttelen.

 

Voeg de zoete aardappel toe en laat nog zo’n 20 minuten doorkoken tot de saus indikt. Als het te dik wordt kun je er nog wat water aan toevoegen. Verwijder de tijmtakjes en het laurierblad.

Breng op smaak met peper en zout.

 

Bloemkool puree

Kook de bloemkoolroosjes in ruim water. Kook deze gaar in zo’n tien minuten.

Giet de bloemkool af. Laat een klein beetje afkoelen.

Doe de bloemkool erna in een schone theedoek en wring een deel van het vocht uit de bloemkool.

Kijk uit dat je je handen niet verbrand want dit kan nog best warm zijn.

Doe de bloemkool terug in de pan, doe de overige ingrediënten erbij.

Voor een grove puree kun je de bloemkool pureren met een stamper, wil je liever een gladdere structuur kun je de staafmixer er doorheen halen.

 

 

Serveer de stoof met de bloemkoolpuree en wat verse peterselie.

Reactie schrijven

Commentaren: 0