Halloween is an opportunity to be really creative! Met je kostuum.. of in dit geval, in de keuken! Want dat is natuurlijk eigenlijk gewoon de plek 'where the magic happens'! Wanneer je herfst en Halloween samen brengt in een gerecht zal het je misschien niet verbazen dat er een stoofgerecht mét pompoen uit de recepten denk-tank kwam rollen. Feestjes zitten er zoals we allemaal weten momenteel niet echt in door de omstandigheden. Tijd zat dus om lekker de keuken in te duiken. Serveer de stoof in eetbare mini pompoentjes en je hebt een hartstikke leuk hoofdgerecht voor Halloween!
Ik ben voor de gelegenheid weer met het premium kalfsvlees van Peter's Farm aan de slag gegaan en toverde een pompoenstoof met kalfsnek uit mijn hoge hoed, en gaf deze een Aziatische twist. De kruiden en smaken komen goed tot zijn recht in deze stoof en de kalfsnek is uitermate geschikt om langzaam te garen. Een winnende combo dus if you ask me!
Over Peter's Farm
Peter’s Farm staat voor diervriendelijke overtuigingen en streeft naar een natuurlijke leefomgeving voor de kalveren.
Op een Peter's Farm leven kalveren samen in kuddes van ongeveer 60 dieren.
Dierenwelzijn, rust en de vrijheid voor de kalveren komen tot uiting in de kwaliteit en de smaak van het Peter's Farm Kalfsvlees. De voedselveiligheid wordt maximaal gegarandeerd en de transparantie van Peter's Farm bied je de mogelijkheid om de herkomst van de producten te traceren tot op de boerderij.
Waar te koop?
Peter's Farm Kalfsvleesproducten vind je in Nederland bij een aantal grote supermarkten, groothandels en speciaalzaken als PLUS supermarkten, HANOS en SLIGRO. Meer informatie vind je op de website van Peter's Farm.
Het recept vind je ook hier.
Recept
Recept
Kalfsstoof met pompoen & Aziatische twist
Bereidingstijd: 30 minuten + 1,5 uur stoven
Voor 4 personen
Ingrediënten
1 teentje knoflook
1 dun plakje verse gember
500 gram kalfsnek in blokjes
1 eetlepel bloem
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel kokosbloesemsuiker
2 eetlepels olijfolie
1 grote ui
1 rode peper
1 eetlepel tomatenpuree
400 gram tomatenblokjes in blik
1 stengel citroengras
2 laurierblaadjes
300 ml water
1 runderbouillon blokje
2 wortels
450 gram (Hokkaido) pompoen
280 gram (ronde) zilvervliesrijst
Optioneel
4 eetbare mini pompoenen om de stoof in te serveren
Verse kruiden als basilicum en koriander om te garneren
Bereidingswijze
1. Snijd de knoflook fijn en rasp de gember. Meng in een grote kom het kalfsvlees met de bloem, knoflook, gember, sojasaus en kokosbloesemsuiker. Laat dit een kwartiertje marineren.
2. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een braadpan en bak het kalfsvlees op hoog vuur rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en zet dit even apart.
3. Snijd de ui en rode peper in halve ringen. Verwarm de andere eetlepel olijfolie in dezelfde pan en fruit hierin de ui en rode peper voor een paar minuten tot de ui glazig wordt.
4. Voeg de tomatenpuree aan de pan toe en bak dit een minuut mee.
5. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, laurier, gekneusde citroengras, water en het bouillonblokje toe. Breng dit langzaam aan de kook, voeg het kalfsvlees toe.
6. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan anderhalf uur stoven. Check de pan regelmatig, roer door en voeg eventueel meer water toe als de stoof te dik wordt.
7. Terwijl de stoof op staat schil je de wortels en pompoen. Snijd de wortel in plakjes en de pompoen in blokjes. Voeg dit de laatste 35 à 40 minuten toe aan de stoof zodat het mee kan garen.
8. Zet ondertussen ook de rijst op en kook volgens de verpakking gaar.
9. Verwijder citroengras en laurier, breng de stoof op smaak met peper en zout en serveer de stoof samen met de rijst en verse kruiden.
10. Indien je de stoof wil serveren in de mini pompoen, maak je de mini pompoen bij stap 7 ook schoon door het kapje er af te snijden en deze met een lepel te ontdoen van de zaadlijst en uit te hollen. Smeer de pompoentjes in met een beetje olijfolie en rooster deze in een voorverwarmde oven, in een schaal, op 190 graden voor 40 à 45 minuten.
Tips
Je kunt de stoof ook in een slowcooker bereiden zodat je er helemaal geen omkijken naar hebt.
Ook lekker met gekookte (zoete)aardappel, aardappelpuree of bloemkoolpuree in plaats van rijst.
Reactie schrijven