Met dit gerechtje kun je variëren tot je er bij neer valt. Ik maakte er een vegetarische variant van, maar wil je het vega gehakt liever vervangen voor bijvoorbeeld runder gehakt? Be my guest! Dit kun je zeker binnen 45 minuten op tafel hebben. Leftovers? De volgende dag koud als lunch is ook goed te doen kan ik je vertellen.
Recept voor 2 personen
Ingrediënten
4 bolcourgettes
175 gr vegetarisch gehakt
1 rode paprika
2 biologische winterpenen
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 el Italiaanse kruiden
Peper/zout naar smaak
75 gr geraspte geitenkaas
Benodigdheden
Ovenschaal
Oven
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 185 graden.
Snijd de bovenkantjes van de bolcourgettes en hol voorzichtig uit door het vruchtvlees los te snijden en er uit te lepelen. Je kunt het vruchtvlees eventueel nog gebruiken voor de vulling. Ik heb dit niet gedaan.
Smeer de courgettes in met wat olijfolie en zet deze alvast in de voorverwarmde oven voor 20 minuten.
Snipper de ui en het teentje knoflook en fruit op laag vuur in wat olijfolie voor 5 minuten. Snijd de paprika en 2 winterpenen in kleine stukjes, voeg toe en bak een aantal minuten mee. Voeg het gehakt, de Italiaanse kruiden en wat peper en zout naar smaak toe. Zet het vuur uit en voeg de helft van de geitenkaas toe aan het mengsel. Vul hierna de courgettes met het mengsel. Doe in een ovenschaal en verdeel de andere helft van de geitenkaas over de courgettes. Bak hierna nog 15 minuten in de oven.
Optioneel
Maak er bijvoorbeeld wat zilvervliesrijst, quinoa of couscous bij.