Geïnspireerd door het gevulde tomaten receptje uit het meal planning kookboek van Chickslovefood maakte ik deze tomaten uit de oven. Vleestomaten kun je prima gebruiken voor warme gerechten omdat ze wat steviger van structuur zijn als normale tomaten en dus hun vorm behouden in de oven. De tomaten zijn ook lekker om de volgende dag als lunch te eten. Ik gebruik in dit recept vegetarisch gehakt en geitenkaas, maar je kunt natuurlijk ook rundergehakt en gewone kaas gebruiken als je wilt. Variaties genoeg!
Recept voor 2 personen
Ingrediënten
4 vleestomaten
175 gr vegetarisch gehakt
1 gele paprika
1 ui
1 el oregano
Peper/zout naar smaak
75 gr geraspte geitenkaas
Benodigdheden
Ovenschaal
Oven
Bereidingswijze
Snijd de bovenkantjes van de tomaten en hol voorzichtig uit door het vruchtvlees los te snijden en er uit te lepelen. Strooi een beetje zout in de tomaten en zet deze ondersteboven op een bordje zodat het meeste vocht er uit is. Snijd ondertussen de paprika en ui in kleine stukjes en bak op laag vuur in wat olijfolie voor 5 minuten. Voeg het gehakt, de oregano en wat peper en zout naar smaak toe. Zet het vuur uit en voeg de helft van de geitenkaas toe aan het mengsel. Vul hierna de tomaten met het mengsel. Doe in een ovenschaal en verdeel de andere helft van de geitenkaas over de tomaten. Bak 23 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven.
Optioneel
Maak er bijvoorbeeld wat zilvervliesrijst/ quinoa of couscous bij.