Parelcouscous is dus, zoals de naam al zegt, couscous maar dan net een tikkeltje anders. De gelijkenis is dat het beiden gemaakt wordt van durum tarwe. En tot zover eigenlijk de gelijkenis. Parel couscous heeft een rondere en dikkere vorm. Het lijkt bijna een beetje een kruising tussen couscous en pasta-balletjes. De smaak is ook veel zachter dan die van gewone couscous. Met deze salade kun je eigenlijk alle kanten op. Je kunt hem als hoofdmaaltijd eten met eventueel een stukje kip of vegetarische burger on the side. Ook kun je hem maken als bijvoorbeeld bijgerecht bij een barbecue, dan is de salade goed voor zo'n 5 à 6 personen.
Recept voor +/- 2 personen
Ingrediënten
100 gram parelcouscous (van Al'Fez, gekocht bij AH)
Halve komkommer
80 gram feta kaas
100 gram granaatappel pitjes.
2 tomaten
Handje pecannoten
Half bakje platte peterselie
Limoen
Olijfolie extra vierge
Peper/zout
Benodigdheden
Pan
Grote mengkom
Bereidingswijze
Bereid de parelcouscous volgens de verpakking en laat deze na bereiding even afkoelen. Hak de pecannoten grof en rooster deze kort in een droge koekenpan. Snijd vervolgens de komkommer, feta en de tomaat in blokjes. Doe dit in een grote kom samen met de granaatappel pitjes. Doe de afgekoelde couscous en pecannoten er doorheen en roer door elkaar. Hak als laatste een paar takjes peterselie fijn en meng dit door de salade. Als dressing doe je naar eigen smaak een scheutje olie door de salade samen met wat limoensap, peper en zout.
Optioneel
Kun je geen parelcouscous vinden? Met gewone couscous is deze salade ook lekker!
v.tholen@icloud.com (zondag, 04 augustus 2019 10:59)
fyi