Parelcouscous is dus, zoals de naam al zegt, couscous maar dan net een tikkeltje anders. De gelijkenis is dat het beiden gemaakt wordt van durum tarwe. En tot zover eigenlijk de gelijkenis. Parel couscous heeft een rondere en dikkere vorm. Het lijkt bijna een beetje een kruising tussen couscous en pasta-balletjes. De smaak is ook veel zachter dan die van gewone couscous. Deze salade is een combi van zoet en hartig en je kunt er eigenlijk alle kanten op. Je kunt hem als hoofdmaaltijd eten met eventueel een stukje kip of falafel on the side. Ook kun je hem maken als bijvoorbeeld bijgerecht bij een barbecue, dan is de salade goed voor zo'n 5 à 6 personen. De salade is zowel lauwwarm als koud te eten.
Recept voor 2 personen
Ingrediënten
100 gram parelcouscous
1 courgette
1 paprika
70 gram feta kaas
100 gram granaatappel pitjes
blikje kikkererwten (200 gram)
Bladpeterselie
Ras el hanout kruiden
Olijfolie
Olijfolie extra vierge
Peper/zout
Benodigdheden
Pan
Grillpan
Airfryer/oven
Grote mengkom
Bereidingswijze
Kook de parelcouscous volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en zet dit apart/laat even afkoelen.
Spoel de kikkererwten af en dep daarna droog met een (schone) theedoek. Meng dit met een heel klein scheutje olijfolie en een theelepel ras el hanout kruiden. Meng door elkaar. Rooster dit 15 minuten op 160 graden in de Airfryer. Je kunt dit ook in de oven doen. Kijk even hier voor de temperatuur en tijd, gezien dit nogal verschilt met die van een Airfryer.
Ondertussen snijd je de courgette in plakjes, smeer licht in met oljjfolie en grill de plakjes aan beide kanten in een grillpan tot ze gaar zijn.
Snijd de paprika en feta in blokjes. Doe dit in een grote kom. Doe de afgekoelde couscous erbij, de granaatappel pitjes, gegrilde courgette en geroosterde kikkererwten. Maak af met wat gehakte peterselie, olijfolie extra vierge, peper en zout.
Optioneel
Heb je geen parelcouscous in huis? Je kunt ook prima normale couscous gebruiken. Gebruik in plaats van peterselie eens verse munt, ook erg lekker!