Pompoensoep met sinaasappel en gember


Pompoen zit boordevol vitaminen, mineralen en vooral ijzer. Ook de pompoen pitjes zijn heel gezond. Met deze pompoensoep heb je binnen een handomdraai  toch een gezonde maaltijd op tafel. Het schoonmaken van pompoen is even een karwei maar gelukkig bestaat er tegenwoordig ook zoiets als voorgesneden pompoen in de supermarkt, I'm guilty!

Recept voor 3 à 4 kommen

 

Ingrediënten

700 gr bio pompoen

1 witte ui

1 teentje knoflook 

1 cm gemberwortel

Sap van 1 sinaasappel

400 ml water

1 groente bouillon blokje

Cayennepeper 

Peper/zout naar smaak

 

Benodigdheden

Pan

Staafmixer

 

Bereidingswijze

Maak de pompoen schoon en snijd in blokjes. Snijd de ui en de knoflook fijn. Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de pompoen en fijn gesneden gember toe. Bak een paar minuutjes mee. Voeg het water, bouillonblokje en sinaasappelsap toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten koken. Pureer met een staafmixer. Maak af met wat cayennepeper & geroosterde pompoenpitten.


Commentaren: 0