Cookie dough is helemaal hot and happening nowadays. In Rotterdam heb je zelfs een heuze cookie dough bar. Om voor eens in mijn leven niet achter te lopen besloot ik dat het tijd werd om mee te gaan in deze hype en er zelf ook maar eens een cookie dough receptje tegenaan te gooien :) En dan wel een variant met pindakaas én choco natuurlijk want als ik het doe, dan maar gelijk goed. De cups zijn best machtig, dus mocht je op je lijn willen letten kan je misschien beter mini cups maken in kleinere vormpjes. Maar de enige lijn waar ik op let is de waslijn.. dus ik maakte gewoon de XL variant!
Recept voor 6 cups
Ingrediënten cookie dough
120 gram pindakaas 100%
30 gram honing
120 gram amandelmeel
Ingrediënten choco laag
20 gram honing
40 gram pindakaas
2 el rauwe cacao
30 gram gesmolten kokosolie
Snufje zout
Benodigdheden
Twee schaaltjes om in te mengen
Siliconen muffinvorm
Bereidingswijze
Meng de ingrediënten voor de cookie dough laag in een schaaltje en kneed dit op het laatst met je handen door elkaar. Verdeel dit over de muffinvorm en druk goed aan met je vingers of een lepel.
Meng vervolgens de ingrediënten voor de choco laag in een schaaltje door elkaar en verdeel dit over de 6 vormpjes. +/- anderhalve eetlepel per vormpje.
Zet dit twee uurtjes of een nachtje in de koelkast om het wat steviger te laten worden. Je kunt het ook het beste in de koelkast bewaren erna.