Groente in baksels. Ik weet niet wie dat verzonnen heeft maar ik vind het pretty genius. Niet alleen is het lekker, maar ook krijg je hiermee (ongemerkt) weer een portie groente binnen. Die 250 gram groente die dagelijks aanbevolen wordt is op deze manier, naar mijn idee, echt easy peasy te behalen! Deze hartige broodjes met courgette en kaas zijn luchtig en lekker kruidig. Eigenlijk gewoon zo 'plain' al heel erg lekker maar ook heel goed te doen met bijvoorbeeld een plakje kaas, kipfilet of een lekkere zelfgemaakte hummus.
Recept voor 8-10 broodjes (afhankelijk van de vormpjes die je gebruikt)
Ingrediënten
200 gram courgette
Een halve ui
1 teentje knoflook
4 eieren
50 gram gesmolten kokosolie
150 gram amandelmeel
100 gram havermout
50 gram gebroken lijnzaad
50 gram geraspte kaas
60 gram roomkaas
1 tl paprikapoeder
1 tl Italiaanse kruiden
2 tl wijnsteenbakpoeder
Snufje zout en peper
Extra kaas, pompoenpitten en zonnebloempitten als topping.
Benodigdheden
Rasp
Handmixer (of garde)
Grote kom
Keukenmachine of blender
Siliconen vorm (ik gebruikte een siliconen-driehoekjes-vorm van de Xenos)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Maal de havermout in een keukenmachine of blender fijn zodat er havermeel ontstaat. Rasp de courgette. Snipper de ui en knoflook. Kluts de eieren in een grote kom. Smelt de kokosolie en voeg dit samen met alle andere ingrediënten toe aan de eieren. Meng tot een glad geheel met een lepel of garde. Vet de vormpjes in met wat kokosolie en verdeel het beslag over de vormpjes. Strooi er geraspte kaas, pompoenpitten en zonnebloempitten overheen. Bak 35 minuten in de voorverwarmde oven.
Anneke (donderdag, 19 oktober 2023 09:36)
Erg lekker bij tomatensoep.