Blauwe bes ricotta pancakes


Ricotta pancakes zijn toch wel écht mijn all time favorite. De ricotta zorgt voor een romige smaak en een 'fluffy' uiterlijk. Fluffy pancakes wilt iedereen, die zijn gewoon the best! Door de toegevoegde vanille essence en blauwe bessen hebben deze pancakes eigenlijk weinig extra toppings nodig. Een heel klein beetje poeder suiker maakt het af, maar wil je het liever gezond houden kun je dit ook achterwege laten of vervangen voor een klein beetje honing.

Recept voor 1 à 2 personen

 

Ingrediënten

100 gram ricotta

75 gram speltbloem

100 ml (soja)melk

1 ei

1 el honing

1 tl vanille essence

100 gram blauwe bessen + wat extra ter decoratie

Poedersuiker (optioneel)

Kokosolie

 

Benodigdheden

Blender of handmixer

Grote koekenpan

 

Bereidingswijze

Doe de ricotta, speltbloem, sojamelk, ei, honing en vanille essence samen in een blender en meng kort tot een glad geheel. Voeg hier de blauwe bessen aan toe en roer door het beslag met een lepel. Verwarm wat kokosolie in een koekenpan en schenk het beslag met een kleine soeplepel in de pan. Bak drie pannenkoekjes per keer in de pan en keer ze om wanneer er belletjes op de bovenkant ontstaan. Stapelen maar! Maak af met een heel klein beetje poedersuiker.

 


Commentaren: 0