Ik kwam tot de ontdekking dat ik gewoon nog geen enkel granola recept op de site heb staan. Dit terwijl ik echt een sucker ben voor verse granola, alleen die geur al! Het is wel enigszins verklaarbaar waarom ik de laatste tijd geen granola gemaakt heb, ik heb namelijk nog een paar kilo MyMuesli in de kast staan, fijn hoor die sponsors ha-ha. Ook lekker, maar niets haalt het bij zelfgemaakte granola op een lekker bakje (soja)kwark met fruit. Deze granola heb ik opgeleukt met zwarte sesamzaadjes. Nét even anders als anders. Lekker knapperig en zoet. Bewaar het in een goed afgesloten bakje en je kunt hier heel de week van genieten.
Recept voor 1 middelgrote pot granola
Ingrediënten
115 gram gemengde noten (zak Lidl)
95 gram havervlokken
25 gram zwarte sesamzaadjes
25 gram pompoenpitten
15 gram zonnebloempitten
2 el kokosolie
3 el honing
Benodigdheden
Bakpapier
Rooster
Oven
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de noten, havervlokken, sesamzaadjes, pompoenpitten en zonnebloempitten samen in een grote kom en roer door elkaar. Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg daar de honing aan toe. Roer dit vervolgens goed door de rest van de ingrediënten heen. Verdeel het mengsel over een rooster bekleed met bakpapier. Rooster zo'n 12 à 13 minuten in de oven, roer om de 4 minuten even om.
Optioneel
Mocht je geen zwart sesamzaad hebben of kunnen vinden, kun je natuurlijk ook normale sesamzaadjes gebruiken.