Recept voor 1 persoon
Ingrediënten overnight oats
60 gram havermout
200 ml cashewmelk of andere (plantaardige)melk
Ingrediënten chiajam
250 gram frambozen (diepvries)
3 volle el chiazaadjes
2 el maple syrup
Benodigdheden
Pannetje
Bereidingswijze
Doe de havermout in een kom en schenk de melk erbij. Zet dit de avond ervoor al klaar en laat een nachtje in de koelkast staan. Ook de jam maak je de avond ervoor al. Prak de frambozen met een
vork. Ik gebruik een pakje ontdooide diepvries frambozen. Roer hier de chiazaadje en maple syrup doorheen en zet dit ook een nachtje in de koelkast.
De volgende ochtend maak je laagjes in een glas door eerst wat overnight oats in het glas te scheppen en er vervolgens een eetlepel chiajam overheen te doen. Herhaal dit tot je schaaltje
havermout leeg is. De chiajam is voor meerdere porties te gebruiken en kun je in een afgesloten potje in de koelkast zeker een week bewaren.
Optioneel
Maak het geheel af met wat (zelfgemaakte) granola.