Quinoa pannenkoekjes


Quinoa; onuitspreekbaar maar helemaal hot en happening. Quinoa lijkt op graankorrels maar is geen graan. Dit maakt het geschikt voor mensen die bijvoorbeeld glutenvrij eten. Quinoa is een bron van onder andere eiwitten, mineralen, koper en magnesium, hoe 'superfood' wil je het hebben! Naast quinoa in maaltijden is quinoameel ook heerlijk om mee te bakken én dus super gezond! Deze fluffy pannenkoekjes zijn neutraal van smaak waardoor je er van alles bij kan combineren.

Recept voor 1 persoon (voor 6 à 7 kleine pannenkoekjes)

 

Ingrediënten

55 gr quinoameel

1 ei

1 eiwit

1 tl bakpoeder

1 tl kaneel

1 tl honing

60 ml (ongezoete soja)melk

Kokosolie

 

Benodigdheden

Handmixer

Schaal of kom

Grote koekenpan

 

Bereidingswijze

 Meng in een kom het quinoameel met één eigeel, het bakpoeder, de kaneel, de honing en de sojamelk tot een glad beslag. Klop in een andere (vetvrije) kom de twee eiwitten stijf en meng dit vervolgens voorzichtig met een spatel door het beslag zodat er een luchtig beslag ontstaat. Bak in kleine hoopjes van drie in een koekenpan in kokosolie op laag vuur. Keer voorzichtig om als de bovenkant een beetje droog wordt.

 

Optioneel

Combineer eens met vers fruit of kokosyoghurt.


Commentaren: 0