Geen dag gaat voorbij zonder dat ik granola eet. Op de luie dagen waarop ik niet in mijn 'supervood mood' ben koop ik het in de supermarkt maar eigenlijk.. is dat onnodig! Zelf granola maken is één van de simpelste dingen ever en daarnaast ook toch wel het allerlekkerste. Niks boven de good old granola geur die zich door je huis verspreid. Lekker door je yoghurt of als topping van een smoothiebowl maar je kunt het ook los snacken en je lepel er zo af en toe eens insteken als je er voorbij loopt :)
Recept voor meerdere porties
Ingrediënten
150 gram havervlokken
70 gram (bruine) amandelen
10 gram chiazaad
Schilletjes van 2 sinaasappels
25 gram kokosolie (gesmolten)
35 gram maple syrup
1 el kaneel
Mespuntje vanille essence
Snufje zout
Benodigdheden
Mengkom
Bakplaat
Bakpapier
Oven
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Hak de amandelen grof met een mes. Doe deze vervolgens samen met de havervlokken en het chiazaad in een grote mengkom. Hussel even door elkaar. Rasp de twee sinaasappels en doe de schilletjes samen met de gesmolten kokosolie, maple syrup, kaneel, vanille en zout in een klein schaaltje. Meng dit goed door elkaar en voeg dit vervolgens toe aan de droge ingrediënten. Roer goed door.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het granola mengsel hier gelijkmatig overheen. Bak 20 minuten op 160 graden en schep het in de tussentijd zo'n twee a drie keer om. Laat volledig afkoelen en bewaar in een luchtdicht bakje of potje.