Iedere week pompoen pannenkoekjes eten wordt misschien wat saai. Oké dat is een grapje, pompoen gaat natuurlijk nooit vervelen. Máár omdat afwisseling wel heel leuk is, heb ik deze wortel pannenkoekjes gemaakt. Met 250 gram wortel in één portie kom jij gemakkelijk aan je groente behoefte per dag. De combinatie met cashew cream is op zijn zachts gezegd hemels te noemen.
Recept voor 1 à 2 personen
Ingrediënten pannenkoekjes
250 gr gekookte (en afgekoelde) wortel
50 gr speltbloem
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
2 eieren
100 ml (soja)melk
Kokosolie om in te bakken
Ingrediënten cashew cream (voor een aantal porties)
130 gr cashewnoten (ongebrand/ongezouten)
120 ml water
2 el maple syrup
mespuntje vanille essence
Benodigdheden
Blender/staafmixer
Koekenpan
Bereidingswijze pannenkoekjes
Meng alle ingrediënten, op de kokosolie na, in een blender. Verwarm wat kokosolie in een pan. Verdeel een hoopje beslag in de pan en bak er kleine pannenkoekjes van. Om de pannenkoekjes mooi rond te krijgen doe je het beslag in de pan met een kleine soeplepel. Draai voorzichtig om als de bovenkant een beetje droger wordt tot het beslag op is.
Bereidingswijze cashew cream
Week de cashewnoten een nacht in koud water. De volgende dag giet je de cashewnoten af. Doe in een blender met 120 ml vers water en voeg de maple syrup en vanille toe. Maal tot het een glad geheel is. Als je het wat vloeibaarder wilt kun je er wat meer water bij doen.
Ik heb zelf geen blender gebruikt maar een staafmixer met hakmolen van AEG. Bewaar de rest van de cashew cream in een bakje in de koelkast.