Zoete aardappel pancakes


Oranje boven! Wanneer je mij al een tijdje volgt weet je dat pompoen pancakes helemaal mijn ding is/was. Wekelijks stonden deze op het menu, als het even kon dagelijks. Maar nou is pompoen eigenlijk niet bepaald een zomer-groente dus werd het tijd voor een waardige vervanger! Zoete aardappel pancakes it is! Het zoete van de aardappel maakt dat je het prima als ontbijt kunt eten, met fruit en pinda/noten-pasta maak je er zelfs een meer dan prima ontbijtje van! Enjoy!

Recept voor 2 personen

 

Ingrediënten

270 gram zoete aardappel (gekookt en afgekoeld)

80 gram speltbloem

2 eieren

50 ml havermelk

1 el kaneel

Kokosolie (om in te bakken)

 

Benodigdheden

Blender

Koekenpan

 

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten in een blender tot een glad geheel. Verwarm wat kokosolie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes per 3 in de pan op laag vuur. Draai om als je ziet dat de bovenkant een beetje droger wordt.

 

 

Optioneel

Om de zoete aardappel pancakes helemaal een 'heavenly touch' te geven zou ik ze zeker combineren met banaan, blauwe bes en amandelpasta!


Commentaren: 0