De oplettende kijker, of lezer in dit geval, weet dat dit niet een geheel nieuw receptje is. Het is een beetje een rip off van mijn eerder geplaatste amandel-yoghurt-blauwe bessen cake. De cake bleek een regelrecht succes nummertje te zijn, veel mensen hebben deze al uitgeprobeerd en gelukkig waren jullie enthousiast. Tijd voor een 2.0 versie dus! De basis is eigenlijk gewoon hetzelfde, alleen dit maal maak ik er een muffin variant van met frambozen. Super simpel en klaar in 30 minuten, inclusief baktijd!
Recept voor 6 muffins
Ingrediënten
75 gram amandelmeel
25 gram havermout
30 gram kokosbloesemsuiker
40 gram gesmolten kokosolie (geurloos)
100 gram (soja)yoghurt
Diepvries frambozen
2 eieren
1 el bakpoeder
Benodigdheden
Blender
Siliconen muffinvorm
Oven
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng in een blender alle ingrediënten, op de frambozen en kokosolie na, tot een glad geheel. Smelt de kokosolie in een pannetje. Voeg als laatste de gesmolten kokosolie toe en meng mee in de blender. Verdeel het beslag over de siliconen muffin vorm, je kunt er ongeveer 6 muffins van maken. Druk in het beslag van iedere muffin een aantal diepvries frambozen. Ik doe de frambozen niet door het mengsel zelf heen, omdat het dan erg 'nattig' wordt na het bakken, maar je kunt dit wel doen als je dit lekkerder vindt. Bak 25 minuten in de oven en laat goed afkoelen.