Ricotta cakejes


Ricotta. Misschien niet het meest voorkomende ingrediënt als je denkt aan het bakken van een cake of muffins. Maar you will love it! Het geeft een romig effect aan je baksels en is vrij neutraal maar toch zoet van smaak. Ricotta is vrij laag in koolhydraten en juist hoog in eiwitten. Helemaal prima om er één, oké twee mag ook, achter je kiezen te stoppen na een zware sport sessie.

Recept voor 5 cakejes of meer indien je een muffin bakvorm gebruikt. Verkort de baktijd dan met 2/3 minuten.

 

Ingrediënten

75 gr amandelmeel

50 gr kokosmeel

250 gr ricotta

50 ml amandelmelk

2 el kokosolie

2 el honing

3 eieren

2 tl bakpoeder

100 gr blauwe bessen

 

 

Benodigdheden

Keukenmachine

Oven

(Siliconen) cakejes/muffin vorm

 

Bereidingswijze

Voeg alle ingrediënten (op de blauwe bessen na) toe aan de keukenmachine en meng tot een glad geheel. De amandel- en kokosmeel zorgen voor een beetje een korrelige structuur van het beslag, dit is niet erg. Vet de bakvorm in met kokosolie. Verdeel het mengsel over de bakvorm. Verdeel de blauwe bessen over de vormpjes en druk een beetje in het beslag. Bak 38 minuten in een voorverwarmde oven  op 160 graden. Laat afkoelen op een rooster voor je ze uit de vorm haalt.


Commentaren: 0